dinsdag 16 november 2010

Greenway tussen Vecht en Veluwe op internet

ingang aan de Vecht
We zeiden het al in 1976: tussen de Noordzee en de Duitse grens kun je autovrij fietsen. Maar dat kost wel puzzelwerk, en er is aanleg voor nodig. We zijn alert gebleven op dit onderwerp, en hoewel het Landelijk Fietsplatform onze doelstellingen breed heeft overgenomen, zijn de best denkbare tracé's nooit gepubliceerd. Plannen die begin jaren '70 al in provinciale fietspadenplannen stonden, zijn nog niet compleet uitgevoerd, zoals de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht (maar die wordt DV in 2011 toch gerealiseerd) en langs de Ringdijk van de Haarlemmermeer bij Halfweg ontbreekt ook nog een gedeelte.
Een tak naar het zuiden wacht nog op de realisering van het fietspad tussen Nessersluis en Amstelhoek bij Uithoorn.

De folder over het traject tussen Weesp en Amersfoort vond in de jaren '70 gretig aftrek, maar nu hebben we toch meer te melden.
Het traject tussen Weesp en de Duitse grens staat op internet!.

Spanderswoud Winterswijk weergeven op een grotere kaart
Wie de route voor gebruik in een gps of voor gebruik in andere kaarten als bestand wil downloaden, moet de kaart groter weergeven (link onder de kaart) en dan in de grote kaart rechtsboven klikken op "weergeven in Google Earth". Er wordt dan een kml bestand aangemaakt, dat met bijv. gpsvisualizer geconverteerd kan worden naar gpx.
Als de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal gereed is, komen we ook met een nieuw traject tussen Weesp en de Noordzee.
Discussie over varianten vanaf deze brug naar het Gooi staan op onze blogspot genaamd Dammerkade.

Geen opmerkingen: